Menu
Politi ved stedet der en person ble skutt og drept på Grønland i Oslo natt til søndag. Foto: Javad Parsa / NTB

Mann siktet for drap på Grønland knytter seg til handlingen

Mannen som er siktet for drapet på Grønland, knytter seg til handlingen, bekrefter politiet overfor flere aviser. Den andre siktede i saken løslates.

Av NTB | 30.11.2022 17:06:38

Kriminalitet og rettsvesen: – Han har knyttet seg til hendelsen. Så mistanken mot ham er ikke svekket, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Aftenposten.

En mann i 20-årene ble skutt og drept natt til søndag. Den 31 år gamle drapssiktede mannen fortalte selv hvor våpenet lå, ifølge VG.

– Han er ikke ferdig avhørt ennå, men det jobber vi med. Vi har ikke kommet dit at han har tatt stilling til skyldspørsmålet, sier politiadvokaten.

– Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltheter i forklaringene så langt, sier Gjendem til NTB.

Han mener det var riktig av politiet som mandag gikk ut med at det var for tidlig å si om det dreier seg om et oppgjør mellom flere kriminelle.

– Jeg kan ikke se at det er grunnlag for spekulasjonene om at dette var et oppgjør i et kriminelt miljø.

– Vi har jobbet hardt og intenst med saken og vært i løpende dialog med politiet i forbindelse med anken over Oslo tingretts fengslingskjennelse. Gjennom dette arbeidet ble jeg for kort tid siden informert om at politiet er enig med meg i at mistankegrunnlaget er betydelig svekket. Politiet har derfor valgt å løslate ham, sier mannens forsvarer Inam Ali til VG.

Oslo politidistrikt bekrefter i en pressemelding at mistankegrunnlaget mot mannen er svekket. Siktelsen er imidlertid ikke frafalt, noe Ali vil fortsette å jobbe for.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

.

Mannens forsvarer Tor Even Gjendem sier det er for tidlig å kommentere opplysningene fra politiet.

Mistankegrunnlaget er svekket mot en 22 år gammel mann som er siktet for medvirkning til drap. Han løslates fra varetektsfengsel.

Flere nyheter: