Menu
Politiet gjør undersøkelser etter at en mann ble funnet død i en leilighet i på Lademoen i Trondheim lørdag morgen. En mann er siktet for drap i saken. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Mann siktet for drap i Trondheim

En mann i midten av 50-årene er siktet for drap etter at politiet fant en mann død i en leilighet i Trondheim lørdag morgen.

Av NTB | 15.05.2021 13:10:31

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding klokken 8.14 lørdag fra helsepersonell om at en død person var funnet i en privat leilighet på Lademoen i Trondheim.

En mann i 50-årene som var i leiligheten, ble pågrepet og er siktet for drap, opplyser politiet i en pressemelding.

– Han er ennå ikke avhørt. Det vil bli tatt stilling til eventuelt varetektsfengsling i løpet av helgen, sier påtaleansvarlig Hans Vang ved Trøndelag politidistrikt.

Den siktede bor i boligen hvor den avdøde ble funnet, opplyser operasjonsleder Frode Tystad til Adresseavisen.

Advokat Kolbjørn Lium er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede mannen.

– Vi mener å være ganske sikre på hvem avdøde er, men får det ikke endelig bekreftet før senere i dag, sier Vang til NRK lørdag ettermiddag.

Mannen skal obduseres lørdag kveld.

I tillegg har de sperret av en parkeringsplass der det står biler som er utsatt for hærverk, melder Nidaros. Vang sier til VG at det dreier seg om oppskårne dekk på bilene.

– I forbindelse med pågripelsen har siktede knyttet seg selv til hærverket. Det er for tidlig å si noe om når, men det er noe vi må prøve å få et nærmere svar på, sier Vang.

De mener det kan være en sammenheng mellom dette skadeverket og det mistenkelige dødsfallet, og vil gjøre tekniske undersøkelser.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, og kan foreløpig ikke si noe mer konkret om hva som har skjedd. Vi regner med å få flere svar når de tekniske undersøkelsene er ferdige og obduksjon er gjennomført, sier Vang.

Den avdøde er ennå ikke identifisert og de pårørende er derfor er ikke varslet. Politiet bekrefter imidlertid lørdag ettermiddag at den drepte er voksen mann.

Politiet har igangsatt en bred etterforskning, og er i gang med tekniske undersøkelser på åstedet, rundspørringer i området og avhør.

Flere nyheter: