Menu
Politiet har lett etter gjerningsmannen med store styrker, her med et politihelikopter i Asker fredag. Foto: Javad Parsa / NTB

Mann siktet for drap i Asker – ennå ikke pågrepet

Politiet har siktet en mann for drapet i Åros i Asker fredag, men han er ennå ikke pågrepet. Politiet ber mannen om å melde seg.

Av NTB | 25.09.2021 12:22:54

Kriminalitet og rettsvesen: – Det har foregått en intens etterforskning og mye operativt arbeid siden vi ble varslet om saken, og det er blitt jobbet i hele natt. På bakgrunn av dette er det nå siktet en person i saken, sier leder Anne Alræk Solem av drapsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var fredag rundt klokken 12.30 at politiet mottok melding om hendelsen, som skjedde utenfor en pizzarestaurant i Åros sentrum i Asker.

En mann ble av vitner sett løpende vekk fra stedet, og en annen mann ble kort tid senere erklært død – trolig som følge av knivstikk.

Solem bekrefter at politiet har beslaglagt en kniv ved åstedet.

Dette er fordi politiet ikke med sikkerhet har kunnet fastslå den drepte mannens identitet. Ifølge avisen Budstikka er mannen utenlandsk statsborger.

– Vi har en formening om hvem det er, og på bakgrunn av dette prøver vi å gi en varsling med forbehold til de pårørende, sier Solem.

De to involverte skal ha vært i en slåsskamp, som altså endte med dødelig utfall.

– Det er for tidlig å si noe om motiv og foranledningen her, så det får vi komme tilbake til senere, sier hun.

– Vi har stor forståelse for at folk og naboer blir redde når sånne ting skjer i nærområdet, men vi har ingen opplysninger om at gjerningsmannen skal være farlig for andre, understreker Solem.

Folk og vitner som har sett noe eller kan sitte på opplysninger i saken, bes om å kontakte politiet gjennom politiets tipsside på nettet.

– Dette er en kjempealvorlig straffesak, og dersom det er noen som har opplysninger i saken eller vet noe om hvor gjerningsmannen oppholder seg, så ber vi dem om å ta kontakt med oss.

Solem sier til Budstikka at gjerningsmannen er etterlyst internasjonalt.

Mens jakten etter gjerningsmannen fortsetter, kommer politiet også med en oppfordring direkte til den siktede mannen om å selv melde seg for politiet.

Hun er forsiktig med å opplyse om detaljer i saken ettersom de pårørende per tidlig lørdag ettermiddag ennå ikke var varslet i saken.

Politiet mener det er en relasjon mellom de to mennene.

Flere nyheter: