Menu
Politiet har startet drapsetterforskning og pågrepet en mann i 40-årene, etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Foto: Heiko Junge / NTB

Mann siktet for drap etter funn av død kvinne i Lier

En mann i 40-årene er pågrepet etter at en kvinne ble funnet død på en privatadresse i Lier. Politiet etterforsker hendelsen som et drap.

Av NTB | 08.01.2022 11:03:43

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen ble funnet død natt til lørdag, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Mannen i 40-årene er siktet for drap, og har avgitt en innledende forklaring. Han har fått oppnevnt Andrea Wisløff som forsvarer.

– Det er foretatt innledende politiavhør av ham, men han er såpass preget av det som har skjedd at man har bestemt seg for å fortsette senere, sier Wisløff til NTB.

– Vi har ikke avklart dødsårsak, men siktede har gitt en innledende forklaring som tilsier at saken skal etterforskes som drap, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han legger til at ingen av de involverte er kjenninger av politiet. De kan ikke si noe om en eventuell relasjon mellom de to. Avdøde er i 60-årene.

Siktede er foreløpig ikke blitt avhørt, men politiet regner med at dette vil skje i løpet av dagen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 3.01 natt til lørdag.

Hun legger til at mannen ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Politiet forteller at det var mannen selv som tok kontakt med dem.

Politiet opplyser til NRK er det er ingenting som tyder på at det har vært rusmidler i bildet, ei heller at det skal være andre personer involvert.

Flere nyheter: