Menu
Personell fra Hæren har siden midten av januar vært på plass for å bidra med testpersonell på grensen ved Svinesund. Mandag ble oppdraget forlenget. Foto: Torstein Bøe / NTB

Mann prøvde å snike seg unna grensekontrollen ved Svinesund

En utenlandsk mann hoppet fredag ettermiddag ut av bilen på E6 og la på sprang mot skogen for å lure seg unna grensekontrollen ved Svinesund.

Av NTB | 06.02.2021 17:15:44

Kriminalitet og rettsvesen: Tolletaten har lagt ut video på sosiale medier som viser overvåkingsbilder der mannen springer ut av bilen, opp en bakke og mot skogen.

Til NRK opplyser operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt at den aktuelle bilen først ble bortvist fra grensekontrollen ved 17-tiden, men prøvde seg på nytt litt senere.

Føreren av politiet hevdet at det aldri hadde vært noen passasjer i bilen, men overvåkingsvideoen viste at det ikke stemte.

Mannen som hoppet ut av bilen, ble funnet etter en times tid blant annet ved bruk av hundepatrulje. De to utlendingene ble dermed bortvist fra Norge for andre gang på svært kort tid.

Etter at det ble innført svært strenge innreiserestriksjoner er det i utgangspunktet bare utlendinger som er bosatt i Norge, som får komme inn. Det er i tillegg gjort unntak i regelverket for enkelte yrkesgrupper, som blant annet helsepersonell.

(©NTB)

Flere nyheter: