Menu
En mann døde onsdag etter å ha blitt knivstukket ved Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Nå er en mann pågrepet og siktet for drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mann pågrepet og siktet for drapet på Rodeløkka i Oslo

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en mann ble stukket ned med kniv ved Anker Apartment i Københavngata i Oslo natt til onsdag.

Av NTB | 25.11.2021 11:30:40

Kriminalitet og rettsvesen: – Den siktede er i 30-årene og har hatt en relasjon til avdøde. Vi jobber nå med å kartlegge relasjonen grundigere, og jeg vil ikke si noe annet enn at det ikke er en familierelasjon, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder ved etterforskningsseksjon drap og drapsforsøk i oslopolitiet, til NTB.

Både den siktede og den døde er norske statsborgere.

Opplysninger i saken tilsier at gjerningspersonen og avdøde skal ha vært i konflikt med hverandre. Siktede vil bli forsøkt avhørt torsdag.

Han ble pågrepet onsdag kveld hjemme hos seg selv, men Hansen vil ikke si hvor dette er.

Han ble fraktet til sykehus og erklært død kort tid senere.

– Avdøde er en mann i 30-årene. Gjerningspersonen skal ha forlatt stedet kort tid etter hendelsen, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Ingebjørg Hansen sier til NTB at både den siktede og avdøde har en historikk hos politiet fra tidligere.

– Men jeg vil ikke gå inn på hvilke typer saker dette dreier seg om, sier hun.

Politiet har gjennomført flere vitneavhør i saken.

– Nå jobber vi med å finne ut hvorfor dette skjedde, og hvorfor det skjedde utenfor Anker Apartment, men vi er fremdeles tidlig i etterforskningen, sier Hansen.

Forsvareren til den siktede er Jan Kvanvik. Han skriver i en sms til NTB at han foreløpig ikke vil kommentere saken.

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokka 2.45 natt til onsdag. Den fant sted utenfor studentboligene i Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Offeret fikk livreddende behandling av ambulansepersonell da politiet kom til stedet.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag, men det er foreløpig ikke klart når på fredag eller hvor mange ukers fengsling politiet vil be om.

Flere nyheter: