reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sivilt politi ved stedet i Åsane hvor det lørdag kveld ble funnet en død kvinne i 20-årene. En mann som var i samme leilighet, er siktet for å ha drept kvinnen. Foto: Richard Halland / NTB

Mann pågrepet og siktet for drap på kvinne i Åsane

Politiet har pågrepet den 19 år gamle mannen som var i leiligheten i Åsane og siktet ham for drap på en 20 år gammel kvinne.

Av NTB | 27.09.2020 22:23:05

Kriminalitet og rettsvesen: Siktede blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

– Han kommer til å akseptere fire ukers varetekt. Han vil ikke være til stede i fengslingsmøte hvis han kan unngå det. Det er på grunn av helsetilstanden hans, sier siktedes forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, til Bergens Tidende.

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt sa på en pressebrifing i Bergen søndag kveld at 19-åringen først ble siktet for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand, natt til søndag klokka 2.

– Siktelsen ble endret til drap etter funn på åstedet, sa hun.

Kriminalteknikere startet arbeidet på åstedet rett før klokka 3 natt til søndag. Leiligheten er nå plombert.

– Natt til søndag ble vitner avhørt på stedet – naboer og huseier. Ytterligere avhør vil bli foretatt utover i uka. Søndag formiddag ble avdødes familie avhørt på telefon. Politiet sikrer nå digitale spor og kartlegger aktiviteten til de to, sa hun.

Familien, som ikke er bosatt i Bergen, har fått oppnevnt Einar Raaen som bistandsadvokat.

Både avdøde og siktede er født og oppvokst i Norge. Begge er fra Østlandet, men fra forskjellige steder. Siden i høst har de vært studenter i Bergen.

Huseieren låste seg inn to timer senere og fant kvinnen og mannen. Politiet ankom klokka 23.39, og ambulanse like etterpå. Kvinnen ble erklært død på stedet.

19-åringen ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, der hans forsvarer snakket med ham i mange timer søndag. Advokaten sier til BT at dokumentene i saken er klausulerte.

Mannen ble funnet i et rom, mens kvinnen lå død i en seng på soverommet. Ifølge de som fant dem, var dynen pakket rundt kvinnen, skriver Bergensavisen.

Kvinnen obduseres trolig på Gades Institutt i Bergen mandag, for å fastslå dødsårsaken.

Politiadvokaten opplyste at huseieren klokka 21.30 lørdag kveld fikk bekymringsmelding fra avdødes familie da de ikke fikk kontakt med de to.

Siktede skal ha bodd i samme leilighet som avdøde, men de skal ikke ha vært kjærester. 19-åringen er tidligere ikke straffedømt.

Flere nyheter: