reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sivilt politi ved stedet i Åsane hvor det lørdag kveld ble funnet en død kvinne i 20-årene. En mann som var i samme leilighet, er siktet for å ha drept kvinnen. Foto: Richard Halland / NTB

Mann pågrepet og siktet for drap i Åsane

Saken oppdateres.

Av NTB | 27.09.2020 20:38:00

Kriminalitet og rettsvesen: Siktede blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Hans forsvarer sier at han samtykker til fengsling.

Politiet i Bergen holder søndag kveld en kort pressebrifing på politihuset i byen med påtaleansvarlig Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Valheim vil gi en kort gjennomgang av saken og politiets arbeid så langt.

Han ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, der hans forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, snakket med ham i mange timer søndag. Advokaten sier til Bergens Tidende at dokumentene i saken er klausulerte.

– Min klient har det tøft. Han har samarbeidet med politiet og forklart seg i avhør. Han vil akseptere varetektsfengsling i morgen, sier Mjelde.

I avhøret skal mannen ha kommet med opplysninger som ga politiet grunnlag for å sikte ham for drap.

Siktede skal ha bodd i samme leilighet som avdøde, men de skal ikke ha vært kjærester. 19-åringen er tidligere ikke straffedømt, og er opprinnelig fra en annen kant av landet.

Mannen ble funnet i et rom, mens kvinnen lå død i en seng på soverommet. Ifølge de som fant dem, var dynen pakket pent rundt kvinnen.

Politiet gjorde kriminaltekniske undersøkelser i boligen natt til søndag, og leiligheten er nå plombert. Samme dag gjennomførte de en rundspørring i området, og det er gjort en del vitneavhør av naboene til avdøde.

– Politiet planlegger også vitneavhør av avdødes nærmeste familie søndag. Familien er ikke bosatt i Bergen, opplyser Valheim.

Kvinnen skal obduseres på Gades Institutt i Bergen mandag eller tirsdag, for å fastslå dødsårsaken.

Kvinnen ble funnet død sent lørdag kveld. Siktede, som er 19 år gammel, var i samme leilighet.

Paret ble funnet av huseieren, som hadde tatt seg inn i leiligheten sammen med to andre beboere i bygget etter bekymringsmeldinger fra kvinnens mor, skriver Bergensavisen.

Flere nyheter: