Menu
Et politihelikopter deltok i jakten på mannen som sist søndag avvæpnet fire politibetjenter og stakk til skogs. Foto: dpa via AP / NTB scanpix

Mann pågrepet etter fem dager på rømmen fra tysk politi

En 31-åring som avvæpnet fire politibetjenter og deretter stakk til skogs i sørtyske Schwarzwald, ble fredag pågrepet etter fem dager på rømmen.

Av NTB | 17.07.2020 20:17:52

Kriminalitet og rettsvesen: Jakten begynte sist søndag da mannen ble stoppet av politiet i Oppenau, en liten by vest for Stuttgart. Han dro fram en pistol og avvæpnet politibetjentene. Deretter forsvant han inn i skogen.

Hendelsen utløste en omfattende menneskejakt, der flere hundre politifolk deltok, med støtte av helikopter og infrarøde kameraer. Beboere i nabolaget ble bedt om å holde seg innendørs.

Fredag ble mannen pågrepet, og jakten var over. Politiets tjenestevåpen ble funnet. Mannen er en kjenning av politiet. Han blir betegnet som en våpenfanatiker og en selverklært skogsvokter.

Før det dramatiske møtet med politiet søndag hadde han ulovlig søkt losji i et skjul i en privat hage, og der fant politiet ammunisjon og pil og bue.

(©NTB)

Flere nyheter: