Menu
Politiet pågriper en demonstrant i Berlin søndag, da flere tusen demonstrerte mot koronarestriksjoner i den tyske hovedstaden. Foto: Fabian Sommer / DPA via AP / NTB

Mann omkom og flere hundre pågrepet i koronademonstrasjon i Berlin

Flere tusen demonstranter ignorerte et rettslig forbud og protesterte mot koronatiltak i Berlin søndag. Rundt 600 ble pågrepet eller anholdt. En av dem omkom.

Av NTB | 02.08.2021 09:31:20

Kriminalitet og rettsvesen: Mandag morgen melder tysk politi at en 49 år gammel mann omkom etter at han ble anholdt. Mens politiet sjekket legitimasjonen hans, klagde mannen på stråling i brystet og armen. Politibetjenter bisto mannen med førstehjelp fram til en ambulanse ankom og kjørte ham til sykehus, men mannens liv sto ikke til å redde.

En rutinemessig etterforskning har blitt igangsatt.

Flere steder ble det sammenstøt mellom demonstrantene og politiet, som hadde satt opp veisperringer og brukte vannkanoner mot demonstrantene i Tiergarten-parken.

Demonstrantene krever at koronatiltakene avvikles, og holdt opp skilt med påskrift som «Slutt på koronadiktaturet» og «Ingen testing: Ingen pandemi».

Politiet opplyser at noen av demonstrantene angrep politibetjenter, ignorerte veisperringer og forstyrret trafikken i den tyske hovedstaden.

– De prøvde å bryte seg forbi politiet som sperret veien, og dra ut våre kolleger fra kjeden. Dette førte til bruk av spray, batonger og fysisk makt, skriver Berlin-politiet.

Det var ventet at over 20.000 ville slutte seg til søndagens demonstrasjon, som var erklært ulovlig av rettsvesenet.

Domstolen viste til frykt for at demonstrantene ikke ville bruke munnbind eller følge rådene om å holde avstand.

Tysk politi opplyser at det til sammen deltok opp mot 5.000 personer i den ulovlige demonstrasjonen. De var spredt i bydelene Charlottenburg, Schöneberg, Mitte og Kreuzberg.

Det jobbes fortsatt med å finne ut hvor mange demonstranter og politifolk som ble skadd under demonstrasjonene.

(©NTB)

Flere nyheter: