Menu
Politi utenfor bygården der en person sent mandag kveld ble skutt og skadd av politiet. Foto: Marit Hommedal / NTB

Mann med kniv skutt og drept av politiet

En 39 år gammel mann døde natt til mandag etter å ha blitt skutt av politiet under en aksjon mandag kveld. Mannen var bevæpnet med kniv, ifølge politiet.

Av NTB | 22.12.2020 21:53:12

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen, som ifølge BA var 39 år gammel, ble erklært død på Haukeland sykehus klokken 00.58 natt til tirsdag.

Mannen var bevæpnet med en kniv da han ble skutt, opplyste politimester Kaare Songstad under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Det ble løsnet flere skudd fra politiets side, men det er ikke klart om det var én tjenesteperson som løsnet flere skudd eller om det var flere tjenestepersoner som løsnet skudd.

Politiet har opplyst at de på grunn av opplysninger de hadde, bevæpnet seg og rykket ut med flere patruljer.

Videre har politiet opplyst at det ble en konfrontasjon da de kom til stedet, og at de løsnet skudd inne i bygget. Dette skjedde klokken 22.35.

Mannen ble da fraktet til Haukeland universitetssjukehus med skuddskader. Der døde han kort tid senere av skadene.

– Det er forferdelig når noen dør av det politiet gjør, men noen ganger kan det skje. Jeg vil på vegne av politiet uttrykke vår medfølelse med de etterlatte i denne saken, sa han.

Politimesteren sier det nå er opp til Spesialenheten å vurdere politiets aksjon.

Involverte tjenestepersoner vil nå bli avhørt, det samme gjelder også personell fra helsevesen og brannvesen samt beboere og andre sivile vitner, opplyser Spesialenheten til Bergens Tidende.

Det er foreløpig ikke klart hva som var den nøyaktige årsaken til at det ble avfyrt skudd mot mannen, eller hva som skjedde like før. Politiet holdt natt til tirsdag og tirsdag morgen vakt utenfor leiligheten.

I en pressemelding fra Spesialenheten står det at åstedet er sperret av, og at Kripos vil bistå dem med åstedsundersøkelser.

Etterforskningen er nå i en innledende fase, og spesialenheten bekrefter å ha sikret politiets lydlogg fra hendelsen.

– De er i dyp sorg og er sjokkerte over det som har hendt. Det er en veldig vanskelig situasjon for dem akkurat nå. De har mange spørsmål som de håper at etterforskningen kan gi svar på, sier bistandsadvokat Kjetil Ottesen til TV 2.

Det var rett før klokka 22 mandag kveld at politiet ble varslet om bråk i en leilighet i Ibsens gate i Bergen. Kort tid etter ble det også meldt om at det var sett flammer inni leiligheten.

Politimester Songstad omtaler saken som tragisk.

Den avdøde mannen er kjent for politiet fra før, skriver BA.

Mannens pårørende er i dyp sorg etter hendelsen, skriver Bergens Tidende. Foreldre krever nå svar på hvordan situasjonen endte med at deres sønn ble drept.

Flere nyheter: