Menu
Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i Steinkjer. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB scanpix

Mann løslatt etter mistenkelig dødsfall i Steinkjer

En mann er siktet for drap etter at en utenlandsk mann ble funnet død i Steinkjer natt til søndag. Siktede erkjenner ikke straffskyld og har blitt løslatt.

Av NTB | 12.07.2020 19:32:58

Kriminalitet og rettsvesen: Hendelsen skjedde på en privatadresse på Fergeland øst for Steinkjer sentrum. Den avdøde var bosatt i kommunen.

– Omstendighetene rundt dødsfallet gjør at politiet etterforsker saken som drap, men politiets etterforskning er helt i startfasen. Vi etterforsker flere mulige hypoteser, sier politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

– Etterforskningen er ikke avsluttet, men opplysningene som har fremkommet hittil, har imidlertid svekket mistanken om at noe straffbart har skjedd, sier politiadvokat Moe.

– Det er veldig tidlig i etterforskningen, men det er på det rene at offeret og siktede er gode bekjente og at siktede har forklart tilstedeværelse på det jeg oppfatter skal være et åsted, sier Christensen til VG.

Den siktede mannen ble avhørt i Trondheim søndag ettermiddag. Etter avhøret ble han løslatt siden påtalemyndigheten mente at vilkårene for fortsatt pågripelse og varetektsfengsling ikke er oppfylt.

Mannens forsvarer, advokat Rolf Christensen, sier at siktede ikke erkjenner straffskyld for drap eller noen handling som kan ha forårsaket offerets død.

Flere nyheter: