reklame for Sheiken Bowling
Menu
En mann har erkjent at han startet terrengbrannen ved Espeland nord i Bergen i forrige uke. Brannen skal ha oppstått da et bål med hageavfall kom ut av kontroll. Foto: Marit Hommedal / NTB

Mann innrømmer å ha startet stor skogbrann i Bergen

En mann har erkjent at han startet skogbrannen ved Espeland i Bergen forrige uke. Brannen skal ha oppstått da et bål med hageavfall kom ut av kontroll.

Av NTB | 03.05.2022 14:30:58

Ulykker og naturkatastrofer: – Han er avhørt og har erkjent straffskyld, sier politifullmektig Øystein Horn i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Horn forteller at mannen har forklart at brannen oppsto i forbindelse med brenning av bål da han skulle kvitte seg med hageavfall. Brannen skal så ha kommet ut av kontroll.

– Det er ingenting som tyder på at det er gjort med vilje. Han har vært uheldig, sier Horn.

Brannen startet tirsdag ettermiddag forrige uke. Brannen spredte seg raskt i det tørre terrenget ved Espeland nord i Bergen, og etter et par timer sto hele toppen av fjellryggen langs Unnelandsvegen i brann.

Store styrker ble kalt inn i slokkingsarbeidet, med skogbrannhelikopter og mannskaper fra Sivilforsvaret. 25 personer fra sju hus ble evakuert da brannen en periode så ut til å true nærliggende bebyggelse.

(©NTB)

Flere nyheter: