reklame for smiaa
Menu
FOTO: Privat / HRS

Mann i seilbåt funnet i god behold

Seilbåten som ble meldt savnet etter at den reiste fra Haugesund til Færøyene den 13. mai, ble i formiddag funnet i Nordsjøen, opplyser Hovedredningssentralen.

Av Egil M Solberg | 18.05.2020 10:04:06

Funnet: Båtføreren fra Færøyene svarte ikke på radio, men da han ble kontakta direkte sa han at alt var i orden.

Ble etterlyst

Den danskregistrerte seilbåten Camalui dro fra Haugesund og ut ifra de opplysningene Hovedredningssentralen (HRS) satt med, skal planen ha vært å ankomme Shetland 15. mai før videre reise til Færøyene.

Det var kun én mann om bord, som kommer fra Færøyene.

– Vi satte i gang en undersøkelse for å finne ut hvor båten kan være. Det er i første omgang kommet en bekymringsmelding, og vi prøvde å kartlegge eventuelle observasjoner av båten, sier redningsleder Eirik Walle ved HRS til NTB.

Søndag kveld hadde de ikke lyktes å få kontakt med båten og det var derfor usikkert hva slags rute seilbåten hadde tatt.

Planen skal ha vært å gå innom Shetland, men Walle utelukker ikke at disse planene kan ha blitt lagt om på grunn av værforholdene, og at seileren om bord derfor har tatt en annen kurs nord om Shetland.

– Det er en båt av en type som fint skal kunne klare seg på en slik overfart, sier Walle.

Mandag formiddag kom gladmeldingen. Båtføreren fra Færøyene svarte ikke på radio, men han svarte da han ble kontakten direkte.

Britisk redningstjeneste bekrefter at de har observert og kontaktet seilbåten, skriver Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter.

– Alt vel om bord, den er på vei til Shetland for å bunkre, skriver de i Twitter-meldingen.

Twitter

Flere nyheter: