Menu
To menn ble skutt og en tredje ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Møllergata natt til torsdag 5. juli 2012. Sju og et halvt år senere må en nå 32 år gammel mann møte i retten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tiltalt for tre drapsforsøk

En 32 år gammel mann møter torsdag i Oslo tingrett tiltalt for tre drapsforsøk på et utested i Møllergata Oslo sentrum i 2012.

Av NTB | 19.01.2020 04:24:50

Kriminalitet og rettsvesen: To menn ble truffet av skudd i brystkassen og en tredje mann ble knivstukket på utestedet Crystal Club i Oslo natt til torsdag 5. juli 2012. Alle tre overlevde. Den nå tiltalte 32-åringen forlot Norge kort tid etter hendelsen og ble internasjonalt etterlyst.

Vel seks år senere, fredag 24. august 2018, ble mannen pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen, etter å ha oppholdt seg i utlandet. Han har siden sittet i varetekt i påvente av rettssaken.

Han returnerte frivillig til Norge og oppholdt seg i Somalia deler av tiden han var etterlyst, men kom til Norge fra Dubai, sa mannens advokat til NTB høsten 2018. Han har senere byttet forsvarer.

Politiet mener hendelsen på utestedet i 2012 var et gjengoppgjør. Den tiltalte, som er norsk statsborger, er tidligere straffedømt. Foruten de tre drapsforsøkene er mannen tiltalt for oppbevaring av nesten 50 gram heroin.

Oslo tingrett har satt av sju dager til behandlingen av saken.

(©NTB)

Flere nyheter: