reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Politiets krimteknikere undersøker leiligheten på Glassverket i Moss der en kvinne ble drept tirsdag kveld. Avdødes ektemann har erkjent drapet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Mann i 80-årene innrømmer drap på kona i Moss

Mannen i 80-årene som tirsdag kveld ringte politiet og erkjente drapet på en kvinne på Jeløy i Moss, var kvinnens ektemann, bekrefter Øst politidistrikt.

Av NTB | 19.08.2020 09:53:13

Kriminalitet og rettsvesen: – Den siktede og den avdøde er henholdsvis mann og kone, sier politiadvokat Anders Svarholt til NTB.

Han bekrefter opplysningene Moss Avis brakte onsdag morgen, om at avdøde var i 70-årene, mens den drapssiktede mannen er i 80-årene. De er begge norske statsborgere.

Den siktede satt i et kort avhør onsdag, men ifølge Svarholt var dette mest for å få det formelle på plass før onsdagens fengslingsmøte, skriver Moss Dagblad.

– Vi er ganske trygge på at vi har sikret drapsvåpenet, sier Svarholt.

Han vil så langt ikke kommentere hva slags våpen det er snakk om eller hvordan drapet ble begått.

– Jeg fikk ikke snakket med ham i går, det var så mye som skjedde rundt ham med legesjekker og slikt. Vi skal få snakket sammen så fort det lar seg gjøre, sier advokat Sille Heidar til lokalavisen.

Mannen er siktet for drap. Fengslingsmøtet startet klokka 14 i Moss tingrett. Det er usikkert om siktede er i stand til å delta selv.

– I alle saker av en alvorlighetsgrad som dette, så vil tilregnelighet være en naturlig del av politiets etterforskning. På det grunnlaget har vi bedt om en prejudisiell vurdering av siktede, sier Svarholt til Moss Dagblad.

Politiet rykket tirsdag kveld ut til en leilighet på Glassverket på Jeløy i Moss etter å ha fått melding fra den antatte gjerningsmannen om at han hadde drept kona si. Kvinnen ble funnet død i leiligheten, og mannen ble pågrepet på stedet, uten dramatikk.

Moss Avis har snakket med mannens forsvarer, som har få kommentarer til saken. Hun har ikke besvart NTBs henvendelser. Det er ikke kjent hvorvidt mannen erkjenner straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: