reklame for Sheiken Bowling
Menu
Politiadvokat Bernt Olav Bryge møtte pressen på politihuset i Kristiansand mandag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mann i 50-årene siktet for å ha drept to kvinner i Kristiansand

En mann i 50-årene er siktet for å ha drept to voksne kvinner i Kristiansand mandag. Han meldte seg selv for politiet.

Av NTB | 28.03.2022 18:19:33

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om den alvorlige voldshendelsen på Søm i Kristiansand klokka 13.20 mandag ettermiddag.

– Nødetatene fant to hardt skadde kvinner på adressen. De to ble sendt til akuttmottaket på Sørlandet sykehus. Politiet fikk beskjed like etter klokken 14 om at de to dessverre døde like etter ankomst, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge.

Det er snakk om to voksne kvinner, ifølge Bryge. Mannen som er pågrepet, er i 50-årene. Alle de involverte er av syrisk opprinnelse, og det er en relasjon mellom dem, ifølge Bryge.

– Vi vil ikke på nåværende tidspunkt gå nærmere inn på denne relasjonen, sier han.

Bryge sier at siktede i saken ikke tidligere er straffet.

– Han framstår som preget av hendelsen, sier Bryge om siktedes tilstand.

Mannen møtte selv opp på politivakta i Kristiansand og meldte seg for politiet. Pågripelsen foregikk udramatisk, sier Bryge, som opplyser at mannen vil bli begjært varetektsfengslet.

– Det er forferdelig tragisk for familien, de pårørende og andre som kjenner dem som er involvert, sier Skisland til Fædrelandsvennen.

Han sier kommunens kriseteam ble raskt koblet på saken for å følge opp de etterlatte. Han sier flere skoler i Kristiansand er rammet av tragedien.

– Det er skoler som jobber for å være forberedt for å håndtere dette. Det er ikke så mye mer jeg kan si. Kommunen har gode rutiner og ressurser, og uansett hvor tragisk dette er, så skal vi håndtere det på en best mulig måte. Så er det også et nærmiljø som vil bli viktig, sier Skisland.

– Foreløpig kan ikke politiet gå nærmere inn på eller kommentere noe rundt et eventuelt motiv for handlingene, eller si noe om hvordan vi oppfatter at de straffbare handlingene er begått. Det vil etterforskningen måtte avdekke, sier Bryge.

Siktede har fått oppnevnt advokat Nils Anders Grønås som forsvarer. De fornærmede og etterlatte vil i tillegg få oppnevnt bistandsadvokat. Til Dagbladet opplyser Grønås at hans klient ikke vil bli avhørt mandag.

Det er fremdeles uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Han er fremdeles på medisinsk undersøkelse, og sånn sett får jeg ikke truffet ham i dag. Det er avklart, sier han til avisen.

Han sier politiet allerede har iverksatt en rekke tekniske undersøkelser som ville pågå utover kvelden mandag. I tillegg vil politiet avhøre vitner, og de jobber også med å få i stand et avhør av siktede.

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) beskriver hendelsen som tragisk.

Politiet vil foreløpig ikke gå inn på hvordan kvinnene ble drept, eller hva som var gjerningspersonens motiv.

Flere nyheter: