Menu
Politiet har sperret av et stort område etter at en kvinne ble funnet død torsdag kveld. En mann er siktet for drap. Foto: Marit Hommedal / NTB

Mann i 40-årene siktet for drap på Varaldsøy i Kvinnherad

En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død på Varaldsøy torsdag kveld. De to betegnes av politiet som bekjente.

Av NTB | 23.04.2021 00:19:19

Kriminalitet og rettsvesen: – Mannen ble pågrepet i nærområdet ved åstedet. Det var totalinformasjonen vi fikk da vi kom til stedet, samt egne observasjoner og informasjon, som gjorde at vi valgte å pågripe ham, sier lensmann Sigurd Børve i Kvinnherad til NTB.

Politiet ble varslet av AMK om dødsfallet på Varaldsøy klokken 20.40 torsdag kveld. Politiet kom til stedet klokken 21.50 og fikk raskt kontroll på siktede.

Avdøde og siktede betegnes som bekjente og er ikke i slekt eller i nær relasjon til hverandre. Begge er bosatt på Varaldsøy.

Lokalt brannvesen og en lokal lege var på stedet, i tillegg til luftambulansen. Kvinnen ble forsøkt gjenopplivet, men ble til slutt erklært død på stedet. Politiet vil ikke si noe om hvilke skader hun var påført.

– Hun ble oppfattet som livløs da politiet fikk melding om hendelsen, sier Børve.

Ifølge VG skal kvinnen ha blitt funnet med hodeskader på en av veiene på øya. Mannen som nå er siktet, skal ha oppholdt seg i umiddelbar nærhet. Kvinnen skal i forkant ha varslet andre at hun var i en krangel.

Lensmann Børve vil ikke kommentere VGs opplysninger. Han kan ikke kommentere om hvorvidt kvinnen var i live da meldingen kom til AMK-sentralen eller om det har vært vitner til selve handlingen.

– Vi er i gang med å avhøre vitner og skal avhøre flere utover dagen. Derfor kan vi ikke gi informasjon til mediene som kan bidra til å påvirke vitnene, sier lensmannen.

Børve vil ikke kommentere om mannen har sagt noe som knytter ham til hendelsen.

– Han er ikke formelt avhørt, og vi kan ikke dele noe om hva han har sagt etter at han ble pågrepet, sier lensmannen.

Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling lørdag klokken 10, opplyser Bergen tingrett til NTB.

Han har fått oppnevnt advokat Jørgen Riple som forsvarer. Han sier til Bergens Tidende i 11-tiden at han har snakket med sin klient et par timer fredag morgen.

– Han er samarbeidsvillig og svarer på spørsmål fra politiet, sier han.

Riple vil ikke kommentere hvordan siktede forholder seg til siktelsen, eller hvilken relasjon han har til den avdøde kvinnen. Mannen er etter planen i avhør fra 11.30-tiden.

Ordfører Hans Inge Myrvold (Sp) sier til NTB at han ble varslet om hendelsen torsdag kveld. Like før midnatt torsdag reiste han til Varaldsøy sammen med kommunens kriseteam.

– Jeg var på Varaldsøy store deler av natten og fulgte arbeidet der ute tett. Det har vært et hektisk siste døgn, sier Myrvold.

Han sier at kommunens brannvesen ble engasjert tidlig gjennom AMK-sentralen på et såkalt first responder-oppdrag.

– De var først på stedet av nødetatene og har gjort en formidabel jobb. Min jobb har gått ut på å legge til rette for å få tak i forsterkninger, sier Myrvold.

– Det er et åpent møtested der det skal være lav terskel for å komme for alle som ønsker å prate eller har spørsmål. Erfaringsmessig er det viktig å kunne prate sammen når slike hendelser skjer, sier Myrvold.

Han beskriver Varaldsøy som et lite lokalsamfunn der alle kjenner alle, både på godt og vondt.

– Det er en alvorlig hendelse i et lite lokalsamfunn som setter preg på en ellers rolig hverdag, sier Myrvold.

Politiet har sperret av området hvor kvinnen ble funnet. Kriminalteknikere fra Bergen er ventet dit i løpet av dagen.

Siktede ble natt til fredag fraktet til politihuset i Bergen, og politiet planlegger å gjennomføre avhør av mannen i løpet av fredag.

Varaldsøy ligger i Hardangerfjorden og er en del av Kvinnherad kommune i Sunnhordland, drøyt to timers kjøretur sørøstover fra Bergen. Øya hadde 204 innbyggere i 2019, ifølge Store norske leksikon.

Kommunen har åpnet et møtested på ungdomshuset på Varaldsøy slik at folk som har behov for å snakke, kan komme.

Flere nyheter: