Menu
Politiet jobber på stedet etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil på Rotnes i Nittedal. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Mann i 40-årene siktet for drap i Nittedal

Politiet har siktet en mann for drap etter at en død mann i 30-årene ble funnet i en bil utenfor et butikksenter i Nittedal.

Av NTB | 28.05.2020 11:33:02

Kriminalitet og rettsvesen: Den siktede mannen er i 40-årene og er bosatt i Nittedal, opplyser Øst politidistrikt.

En politipatrulje fant den døde mannen i en bil utenfor Maxbo i Nittedal klokken 5.30 torsdag morgen. Han hadde da blitt meldt savnet onsdag kveld.

– Vi er så tidlig i løpet at vi kan ikke gå ut med mer informasjon enn det vi har gitt. Hovedgrunnen til det er hensynet til etterforskningen. Vi vurderer fortløpende når vi kan si mer, sier politiadvokat Aud Gravås i Øst politidistrikt til NTB.

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen opplyste til NTB torsdag kveld at den siktede trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Ifølge Romerikes Blad står familiebedriften som den avdøde er en del av, oppført som eier av eiendommen der den siktede bor.

Gravås vil ikke si om de skal undersøke flere steder, eller om de leter etter flere involverte i saken.

Siktede ble avhørt på dagen torsdag.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå inn på hva som er fremkommet i avhør, sier Gravås.

Advokat Cato Johannesen, som er oppnevnt som forsvarer for den siktede, sa til Romerikes Blad torsdag ettermiddag at klienten hans skulle i et nytt avhør torsdag kveld. Han vil ikke si hvordan mannen stiller seg til drapssiktelsen.

Politiet har også gjort undersøkelser på parkeringsplassen der den drepte ble funnet. Området var sperret av, og både politifolk, Kripos og hundepatruljer jobbet på stedet torsdag.

Hva som førte politiet til parkeringsplassen, er foreløpig uklart. Politiet er svært ordknappe om saken.

Politiet satte torsdag opp sperringer i et boligområde i nærheten av der den drepte mannen ble funnet. Politiet opplyser at de har gjennomført undersøkelser i den siktedes bolig.

Den siktede og den drepte har en relasjon, men de er ikke i familie. Politiet vil ikke gå nærmere inn på relasjonen.

Flere nyheter: