fbpx
Menu
Terje Dahl i etterforskningsseksjonen i Oslo politidistrikt sier at politiet foreløpig ikke har funnet noe våpen i tilknytning til skyteepisoden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mann i 40-årene pågrepet for skyting i Oslo

Politiet har pågrepet en mann etter at det ble løsnet skudd mot en bolig på Bjerke i Oslo natt til onsdag. Våpenet som ble brukt, er foreløpig ikke funnet.

Av NTB | 31.07.2019 14:05:12

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk første melding om at det var avfyrt skudd mot en bolig i et rekkehus i Krokliveien på Bjerke klokken 2.48 natt til onsdag.

– Det var flere som ringte inn til politiet og mente de hørte skudd, inkludert en av beboerne i huset. Da politiet kom til stedet, observerte de flere hull i fasaden på boligen, sier leder for etterforskningsseksjonen i Oslo politidistrikt, Terje Dahl, til NTB.

Klokken 3.59 ble en mann politiet mener sto bak skytingen, pågrepet i oppgangen til en boligblokk i sentrum.

– Mannen er i begynnelsen av 40-årene og er norsk statsborger. Han er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen og vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i dag eller i morgen, sier Dahl.

Han vil ikke kommentere om mannen er kjent for politiet fra tidligere. Han vil heller ikke si noe om mulig motiv for skytingen.

– Nei, det har vi ikke, men vi søker aktivt etter et våpen.

Kriminalteknikere gjør nå undersøkelser på stedet.

– Vi har også en del vitneavhør foran oss. Vi håper det vil gi bedre svar på hva som har skjedd, sier Dahl.

Politiet sier til NRK at det var flere personer inne i boligen da skuddene ble avfyrt, men at ingen personer ble fysisk skadd.

– Vi jobber nå med å få klarlagt hendelsesforløpet. Vi kan ikke si noe om hvilken tilknytning mannen har til boligen, men det er naturlig at historikken og relasjonen til de fornærmede er en del av etterforskningen, sier Dahl.

(©NTB)

Flere nyheter: