Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Mann i 30-årene voldtok datter og søster

Gjentatte ganger skal en mann i 30-årene ha voldtatt sin søster og sin mindreårige datter. Dette foregikk med jevne mellomrom og over flere år. Det ble vanlig, forklarte de to ofrene i retten mandag.

Av Egil M Solberg | 27.06.2022 22:20:39

Domstol: Mannen bosatt på Haugalandet må denne uken svare for sine handlinger overfor sin egen datter, samt sin egen søster. Dette skriver Haugesunds avis.

I begge tilfellene handler det om seksuelle overgrep mot barn under 14 år. De to fornærmede er trebarnsfarens datter og lillesøster.

Tiltalte erkjente straffskyld for forholdene rundt datteren. Han erkjenner delvis straffskyld for tiltaleposten som omhandler søsteren, skriver avisa.

Tenåringsdattera fortalte i retten at kjøpt inn alkohol og skjenket henne overstadig før han tok av henne klærne og voldtok henne.

Ifølge tiltalen skal faren ha forgrepet seg på datteren ved flere anledninger i perioden 2016–2019.

Det var en venninne som i desember 2019 ringte til politiet og ga beskjed om at fornærmede ble voldtatt av faren sin, skriver avisa.

Det førte til at tiltaltes søster ble kalt inn til avhør. Hun hadde også historier å fortelle om sin flere år eldre storebror, og som førte til at påtalemyndigheten også ga henne status som fornærmet i saken sammen med tantebarnet, skriver avisa.

Den tiltalte haugalendingen skal ifølge avisa forklare seg tirsdag.

Flere nyheter: