reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det var ved parkeringshuset på kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord at en mann i 50-årene fredag ettermiddag ble angrepet med kniv. Mannen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene han ble påført. Foto: Magnhild Mostad, Bergensavisen / NTB

Mann i 30-årene varetektsfengsles i fire uker etter knivdrapet i Bergen

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept faren sin med kniv i Loddefjord i Bergen fredag, varetektsfengsles i fire uker.

Av NTB | 05.03.2022 15:21:48

Kriminalitet og rettsvesen: Han er i sjokk og preget, men erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier siktedes forsvarer Marius Wesenberg til Bergensavisen.

Mannen er kjent for politiet fra tidligere og har en tilknytning til rusmiljøet i Bergen.

Forsvareren sier at uavhengig av spørsmålet om straffskyld, vil det bli sentralt i den videre etterforskningen om hans klient er strafferettslig tilregnelig. Han sier også at hans klient godtar å sitte i varetekt.

Under fengslingsmøtet lørdag ba politiet om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud og isolasjon i to uker.

Hordaland tingrett tok begjæringen til følge.Tingretten mener det er fare for bevisforspillelse.

Ifølge tingrettens kjennelse avga mannen en detaljert forklaring om hendelsesforløpet og bakgrunnen for hendelsen. Politiadvokat Valheim vil ikke si noe om siktedes forklaring utover at han forklarte seg greit.

Politiadvokaten opplyser at i underkant av tjue vitner så langt er avhørt i saken, men at politiet ikke er ferdig med alle vitneavhørene.

Hun forteller at videoopptak fra åstedet under gjerningsøyeblikket er innhentet, men at de fortsatt jobber med å hente inn flere bevis.

Politiet fikk melding om knivhendelsen ved parkeringshuset til kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord i Bergen i 17-tiden fredag. Faren ble fraktet til sykehus med alvorlige skader, hvor han ble erklært død.

Det var en vekter ved Vestkanten kjøpesenter som pågrep den nå siktede mannen umiddelbart etter hendelsen. Vekteren holdt kontroll på mannen til politiet kom til stedet.

Kjetil Ottesen er oppnevnt som bistandsadvokat for den skadde kvinnen, og for det andre barne til den avdøde mannen.

– Det vil bli foretatt en prejudisiell vurdering av siktede, og senere en fullstendig vurdering, opplyser politiadvokat Eli Valheim til NTB.

Mannen er siktet for drap på sin far i 50-årene og for kroppsskade på farens kone, også hun er i 50-årene.

(©NTB)

Flere nyheter: