reklame for smiaa
Menu
En mann i 30-årene som er bosatt i Arendal, er i Aust-Agder tingrett dømt til 13 års fengsel for voldtekt av barn på Filippinene. Overgrepene ble videooverført over nett. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mann i 30-årene dømt til 13 års fengsel for nettovergrep mot barn på Filippinene

En mann i 30-årene som er bosatt i Arendal, er dømt til 13 års fengsel for voldtekt av barn under 14 år på Filippinene. Overgrepene skjedde over nett.

Av NTB | 11.09.2020 15:53:09

Økonomi og næringsliv: Agder politidistrikt opplyser at overgrepene og overgrepsforsøkene skjedde over video via et chatteprogram der mannen kommuniserte med barn på Filippinene.

Politidistriktet skriver at dette er den første dommen i Agder for overgrep via videosamtale over nett. Tiltalte erkjente straffskyld og ba om betenkningstid etter at dommen ble forkynt i Aust-Agder tingrett.

Tiltalen mot mannen beskrives av politidistriktet som omfattende, og den omhandler forhold som fant sted mellom 2013 og 2017. Tiltalte har erkjent samtlige forhold.

Mannen er dømt for fem tilfeller av fullbyrdede seksuelle overgrep mot barn. Av disse anses tre som samleie, mens to overgrepstilfeller omhandler ting som «grenser opp mot seksuell omgang». I tillegg omhandler tiltalen 14 tilfeller der mannen har forsøkt å få videooverført seksuelle overgrep.

Tiltalte har ifølge retten bestilt svært alvorlige overgrep som ville blitt regnet som samleie etter lovens definisjon.

Flere nyheter: