Menu
Den 34 år gamle mannen, som i Follo og Nordre Østfold tingrett sto tiltalt for å ha drept Christian Halvorsen i fjor sommer, ble i tingretten frikjent for forsettlig drap. Foto: Geir Olsen / NTB

Mann frikjent for forsettlig drap i Askim

Christian Halvorsen ble funnet skutt i sin egen hage i Askim i fjor sommer. Mannen som var tiltalt i saken, ble trodd i retten om at drapet var et uhell.

Av NTB | 30.11.2021 22:01:05

Kriminalitet og rettsvesen: I retten knyttet 34-åringen seg til drapet, men hevdet at skuddet gikk av ved et uhell.

– Jeg ville legge fra meg våpenet i hekken til Halvorsen. Idet jeg gjør en kastebevegelse, blir det plutselig avfyrt et skudd, sa den tiltalte under sin forklaring i retten ifølge TV 2.

– Han reagerer med lettelse på at han er blitt trodd på at dette skjedde ved et uhell og at våpenet gikk av som følge av en funksjonsfeil, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til TV 2.

– Jeg har snakket med dem, og de er overrasket og litt sjokkert. Nå trenger vi litt tid til å gå gjennom dommen og se nærmere på det, sier bistandsadvokaten.

Hendelsen skjedde da Halvorsen skal ha stått i hagen og grillet. Han ble truffet av et skuff og påført så omfattende skader at han døde. Gjerningsbeskrivelsen i tiltalen gikk ut på at 34-åringen skjøt Halvorsen i ryggen med en rifle.

Det er ikke kjent hvorvidt påtalemyndigheten ønsker å anke dommen eller ei.

Mannen ble, med andre forhold i tiltalen, dømt til fengsel i seks og et halvt år i Follo og Nordre Østfold tingrett.

Bistandsadvokat for moren og samboeren til Christian Halvorsen, Sol Elden, sier til NRK at de etterlatte er overrasket over dommen.

Den tiltalte er dømt til å betale over 700.000 kroner i oppreisning og erstatning til de etterlatte.

(©NTB)

Flere nyheter: