Menu
En person er pågrepet av politiet i forbindelse med bortføringssaken på Tolga. Foto: Annika Byrde / NTB

Mann erkjenner frihetsberøvelse i Tolga-saken

En mann er pågrepet i forbindelse med bortføringssaken på Tolga. Han erkjenner å ha frihetsberøvet 20-åringen som ble bortført.

Av NTB | 05.01.2022 13:09:09

Kriminalitet og rettsvesen: I en pressemelding bekrefter Innlandet politidistrikt at mannen ble pågrepet og avhørt tirsdag. Han blir framstilt for varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

Forsvarer Harald Grape bekrefter overfor NTB at klienten erkjenner å ha frihetsberøvet en 20-åring på Tolga natt til søndag. Siktede meldte seg frivillig til politiet.

Politiet ber om fire ukers varetekt i onsdagens fengslingsmøte, noe siktede ifølge forsvareren samtykker til.

– Politiet etterforsker fremdeles saken med full styrke og ser ikke bort fra at det kommer flere pågripelser, heter det i pressemeldingen fra Innlandet politidistrikt.

Det var Arbeidets Rett/Østlendingen som først meldte om saken.

Politiet har tidligere opplyst at 20-åringen ble skutt under hendelsen, men har ikke ønsket å opplyse om hvilke skader han ble påført.

Helge Hartz, bistandsadvokat for fornærmede og hans familie, sier de er orientert om pågripelsen.

– Jeg er kjent med at det er tatt ut siktelse og at det er begjært varetektsfengsling. Jeg har informert familien om at det vil bli varetektsfengsling. Vi skal snakke mer senere, sier Hartz til Arbeidets Rett.

Ifølge avisen kjørte kidnapperne av veien under flukten, hvorpå de skal ha fortsatt til fots og deretter fått tak i taxi.

Gårdbruker Hans Håkon Westlund (63) bekrefter onsdag til Østlendingen at den etterlyste fluktbilen dukket opp midt mellom potetlageret og garasjen hans i Stor-Elvdal.

Han sier han ikke vet nøyaktig hva som skjedde på gården.

– Det har vi ikke oversikt over. Men de ettersøkte har kjørt ut av veien og kjørt over jordet i 100–150 meter og svingt opp på gårdsvegen og parkert bilen på slik avstand at den var umulig å få øye på fra hovedhuset, sier han.

Politiet aksjonerte ifølge bonden på gården etter funnet av bilen, på jakt etter spor. De har så langt ikke bekreftet dette overfor avisen.

Politiet sier det kan komme flere pågripelser i saken.

Det var natt til søndag flere gjerningspersoner tok seg inn i et hus i Vingelen på Tolga og tok en 20-åring med seg. 20-åringens foreldre var også til stede under hendelsen. Søndag kveld dukket han opp på toget på Gardermoen.

Lokalavisa Hamar Arbeiderblad har fått ubekreftede opplysninger om at flukten fra den fornærmede 20-åringens hjem etter bortføringen var dramatisk.

(©NTB)

Flere nyheter: