Menu
En 34 år gammel mann må sone ni år i fengsel for voldtekt og vold mot to kvinner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Mann dømt til ni års fengsel for voldtekt og vold mot to kvinner

En mann i 30-årene fra Kristiansand er dømt til ni års fengsel for å ha voldtatt to kvinner. Han er også dømt for flere tilfeller av vold mot de to.

Av NTB | 10.01.2020 15:54:48

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen dømmes for til sammen fem tilfeller av voldtekt. Den første voldtekten skjedde nyttårsaften 2016/2017 da han forgrep seg på en kvinne, mens de fire andre skjedde i andre halvdel av 2018 da han voldtok en annen kvinne som var hans samboer på tidspunktet.

Han er også dømt for vold mot de to kvinnene og en annen innsatt mann da han satt varetektsfengslet i Kristiansand fengsel i 2019.

Den 34 år gamle mannen er også dømt for å ha forsøkt å påvirke en av kvinnene før hun skulle vitne mot ham i en annen rettssak.

Han må betale de to kvinnene henholdsvis 300.000 og 175.000 kroner i oppreisningserstatning.

Under etterforskningen kom det fram at den andre kvinnen kunne ha informasjon i saken. Hun gikk med på å la seg avhøre, men krevde å bli avhørt som fornærmet.

I retten ble det blant annet vist fram Snapchat-videoer hvor mannen filmet at han forgrep seg på sin samboer som var ruset og ute av stand til å gjøre motstand.

Samboeren fortalte også en venninne om voldtektene.

– Vi har ikke sex lenger, det er overgrep hver gang, skrev hun i en melding til venninnen i november 2018.

I retten hevdet han at han er utsatt for et komplott fra de to kvinnene og politiet, og hevdet at de to både hadde et hevnmotiv og et økonomisk motiv ved å kreve erstatning.

Retten trodde imidlertid ikke på at de to kvinnene hadde samordnet sin forklaring. Ifølge rettens mening viser bevisførselen at de to kvinnene er uvenner, blant annet fordi samboeren tidligere har knivstukket den andre kvinnen. Samtidig mener retten at den øvrige bevisførselen viser at mannen har begått forbrytelsene.

Saken ble rullet opp etter at politiet 21. november 2018 mottok melding om at vennene til mannens samboer var bekymret fordi de hadde forsøkt å få tak i henne i flere dager uten å lykkes. Samboeren ble funnet i mannens leilighet. Under samtale med en politibetjent begynte betjenten å mistenke at det hadde funnet sted et seksuelt overgrep, og samboeren ble sendt til voldtektsmottaket.

Mannen ble også dømt for å ha sparket, slått og lugget den andre kvinnen ved flere anledninger, i tillegg til at han ved en anledning tisset på henne. Han er tidligere dømt for vold mot den samme kvinnen.

(©NTB)

Flere nyheter: