Menu
Frostating lagmannsrett overholdt dommen fra tingretten for mannen som er dømt til fire års fengsel for grov voldtekt av en mindreårig. Foto: Ned Alley / NTB

Mann dømt til fire års fengsel for voldtekt av mindreårig

En mann i 50-årene er i Frostating lagmannsrett dømt til fire års fengsel for grov voldtekt av en 14-åring i Molde i fjor.

Av NTB | 28.06.2022 12:31:08

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge dommen skal mannen ha dratt 14-åringen ned i en kjeller for å voldta ham. Da gutten forsøkte å flykte, ble han dratt ned i kjelleren på nytt.

Nede i kjelleren kledde mannen av seg og tvang gutten til å masturbere ham. Han forsøkte også å få 14-åringen til å utføre oralsex og gjennomføre samleie, fremgår det av dommen.

Mannen avsluttet overgrepet da 14-åringen truet med å si ifra til foreldrene. Tiltalte skal da ha forsøkt å bestikke gutten for å få ham til å ikke si noe om hendelsen.

I tingretten forklarte 14-åringens foreldre at han var blitt mer engstelig, hadde søvnvansker og økt fravær fra skolen etter overgrepet. Voldtekten ble anmeldt til politiet, som startet etterforskning i juni i fjor.

Mannen ble i Møre og Romsdal tingrett dømt til fire års fengsel samt å betale oppreisning på 125.000 kroner, men valgte å anke dommen. I tingretten la forsvareren ned påstand om at tiltalte måtte frifinnes.

I lagmannsretten ble mannen enstemmig funnet skyldig etter tiltalen fra tingretten. Mannen i 50-årene kom til Norge som flyktning i 2016. Også fornærmede i saken har flykningbakgrunn og kom til Norge i 2018.

(©NTB)

Flere nyheter: