Menu
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Mann dømt til fire års fengsel for vold med brannslokkingsapparat

En 23 år gammel mann fra Sandefjord er i Vestfold tingrett dømt til fire års fengsel for grov vold mot en mann i 40-årene i Sandefjord i fjor vår.

Av NTB | 29.04.2020 21:32:30

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen var tiltalt for drapsforsøk, men ble bare dømt for grov kroppsskade.

Volden mannen måtte svare for i retten, skjedde ved 7-tiden mandag 27. mai 2019. De to mennene hadde vært på byen og senere på nachspiel før de endte opp i leiligheten til fornærmede.

Etter hvert oppsto det en uoverensstemmelse mellom de to, og ifølge tiltalen slo 23-åringen den mer enn 20 år eldre mannen gjentatte ganger i hodet og overkroppen med et 9,4 kilo tungt brannslokkingsapparat. Mannen ble alvorlig skadd og ble sykmeldt i mer enn fire måneder etter hendelsen.

Aktor, konstituert statsadvokat Andreas Christiansen, la ned påstand om seks års fengsel da saken ble avsluttet i retten 16. april.

Den tiltalte 23-åringen erkjente ikke straffskyld for drapsforsøk og forklarte i retten at han husket svært lite av det som skjedde.

I tillegg til fengselsstraffen må den dømte 23-åringen betale 160.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede.

(©NTB)

Flere nyheter: