Menu
Oslo tingrett har dømt en mann i 20-årene til fengsel i tre og et halvt år for bedrageri av offentlige støtteordninger i forbindelse med koronapandemien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mann dømt til fengsel for koronasvindel

En mann dømt til fengsel i tre år og seks måneder for å ha svindlet til seg over 5 millioner kroner fra ulike støtteordninger under koronapandemien.

Av NTB | 17.12.2020 14:08:15

Medisin og helse: Mannen la alle kort på bordet da saken var oppe i Oslo tingrett denne uka, skriver NRK. Foruten fengselsstraffen ble han også dømt til å betale tilbake 5.434.287 kroner han fikk utbetalt.

Mannen leverte inn søknader om støtte fra firmaer som hadde stort fall i omsetningen, men ikke oppfylte kriteriene. Videre ble det opprettet falske ansettelsesforhold og krevd lønn for personene som ikke eksisterte.

Mannen ble pågrepet av politiet i slutten av juni. Men etter at han ble løslatt fortsatte han likevel bedrageriene og helt fram til han ble pågrepet på nytt 23. september.

– Siktedes valg og handlinger i denne forbindelse, viser etter rettens syn at siktede har hatt en fullstendig manglende respekt for straffereglene som er ment å beskytte de utpreget tillitsbaserte støtteordningene, skriver dommer Ailu Gaup Stadigs i dommen.

(©NTB)

Flere nyheter: