reklame for Sheiken Bowling
Menu
I åtte måneder må mannen gå med en fotlenke med GPS og holde seg unna en forbudssone som omfatter så å si hele Bergen, Osterøy og Lindås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mann dømt til å holde seg unna bergensområdet

En mann i 30-årene som har bodd i Bergen hele livet, er dømt til å holde seg unna Bergen på grunn av vold og trusler mot ekskjæresten.

Av NTB | 24.10.2020 02:53:11

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen er for tredje gang dømt av Bergen tingrett for å ha brutt besøksforbudet overfor en kvinne han har barn med. Han er også dømt for telefontrusler. Tidligere er han to ganger domfelt for vold mot kvinnen.

I åtte måneder må han gå med en fotlenke med GPS og holde seg unna en forbudssone som omfatter så å si hele Bergen, Osterøy og Lindås. Ellers får politiet beskjed med en gang, skriver Bergens Tidende.

Ifølge politiadvokat Anne Mjelde Myhr er mannen i 30-årene den første i Vest politidistrikt som er idømt kontaktforbud med elektronisk kontroll.

– Dommen flytter byrden fra fornærmede til der den hører hjemme, nemlig hos den som truer eller utøver vold, sier Myhr.

I praksis får han flyttepåbud fra Bergen, skriver dommerne om sin egen avgjørelse. I tillegg er mannen dømt til fire måneders fengsel og flere år med vanlig kontaktforbud etter fotlenkeperioden.

Mannens forsvarer, Johannes Wegner Mæland, sier hans klient har bestemt seg for å gi ekskjæresten ro.

– Min klient vil nok flytte på landet og bruke anledningen til å få skikk på livet sitt.

(©NTB)

Flere nyheter: