Menu
En 27 år gammel mann er dømt til 21 års fengsel for drap i Molde. Foto: Kjell Langmyren / NTB

Mann dømt til 21 års fengsel for drap i Molde

En 27 år gammel mann er dømt til 21 års fengsel for drapet på sin ekskone, voldtekt og to drapsforsøk i Molde i november i fjor.

Av NTB | 14.06.2022 14:59:35

Kriminalitet og rettsvesen: Dommen er i tråd med aktor Inger Myklebusts påstand, skriver Romsdals Budstikke, som først omtalte saken.

Møre og Romsdal tingrett kan ikke se at det foreligger personlige forhold som skal vektlegges i formidlende retning ved utmålingen av straff, skriver tingrettsdommer Eli Brusdal i dommen.

Da rettssaken startet, forklarte den tiltalte at han ikke husket noe fra drapsnatta. Han nektet derfor straffskyld etter tiltalen.

– Dommen er, handlingenes karakter tatt i betraktning, som forventet og tas til etterretning, sier 27-åringens forsvarer, advokat Roy Peder Kulblik, til avisa. Han sier de skal gå grundig gjennom og avgjøre om de vil anke hele eller deler av dommen til lagmannsretten.

Det var natt til 24. november i fjor at Helen Luel Asefaw ble drept i Molde. Paret var fortsatt formelt gift, men hadde flyttet fra hverandre noen måneder før drapet. Paret hadde et barn sammen.

I tillegg til drap og voldtekt av sin ekskone er mannen også funnet skyldig i drapsforsøk på en familiefar og en av hans sønner i en bolig på Langmyra. Mens faren kom fra det uten alvorlige skader, ble sønnen påført kritiske hodeskader som senere har gitt ham varig skade.

Det var en familierelasjon mellom familiefaren og den drepte Helen Luel Asefaw, og mannen skal ha hatt en meklerrolle mellom ektefellene.

Ifølge dommen brukte 27-åringen en vektløfterstang da han slo seg inn gjennom et vindu hos ektefellen på Fugleset i Molde og senere en verandadør hos familien i sentrum av byen. Denne stangen brukte han også etterpå mot ofrene som ble påført massive skader.

Flere nyheter: