reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Brannen i Larvik bibliotek brøt ut natt til 16. november i fjor. Foto: Alexander Vestrum / NTB

Mann dømt for å ha tent på biblioteket i Larvik

En mann på 29 år er dømt til seks års fengsel etter at han tente på Larvik bibliotek i fjor. Dommen omfatter også forsøk på mordbrann.

Av NTB | 13.11.2020 19:08:08

Kultur og underholdning: Ifølge NRK er mannen dømt for å ha satt fyr på en søppelkasse utenfor en bygning i Larvik der det lå flere personer og sov.

Hendelsene fant sted i november i fjor.

– I tillegg til de rene økonomiske tapet, kommer tap av en ikke verdsatt lokalhistorisk samling, tap av kunst og ikke minst det tapet som bibliotekbrannen har utgjort for kommunens innbyggere ved tap av samlingsplass, kunnskapsinstitusjon og sted for kulturformidling, heter det i dommen.

– Retten har vært i tvil, men etter en totalvurdering kommet til at det foreligger for stor usikkerhet ved om det fortsatt er fare for at han vil begå nye ildspåsettelser ved en løslatelse om fem år, til at det er grunnlag for forvaring, heter det.

Mannen ble før brannen i biblioteket siktet for å ha tent på flere steder i Larvik sentrum, men på grunn av kommunikasjonssvikt mellom politiet i Larvik og Tønsberg, ble han løslatt.

Biblioteket ble totalskadd i brannen. Beregninger tilsier at skadene beløper seg til minst 60 millioner kroner.

I retten ba aktor om at den tiltalte skulle dømmes til forvaring med en tidsramme på seks år og en minstetid på fire år.

(©NTB)

Flere nyheter: