reklame for Utvik Autoservice
Menu
En 42 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept foreldrene sine på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen i juni 2019. Foto: Richard Halland / NTB

Mann dømt for å ha drept foreldrene sine på Sotra

En 42 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept foreldrene sine på Sotra i fjor sommer.

Av NTB | 20.10.2020 08:53:13

Kriminalitet og rettsvesen: De sakkyndige mener at mannen var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og påtalemyndigheten la ned påstand om tvungent psykisk helsevern. Det var retten enig i.

I dommen heter det ifølge Bergens Tidende at de grove drapshandlingene sammenholdt med den alvorlige psykiske lidelsen tiltalte har, viser at mannen er i «stand til å begå svært alvorlige handlinger når hans stressnivå som følge av lidelsen blir høyt nok».

I sin prosedyre ba tiltaltes forsvarer, advokat Fredrik Verling, retten om å ta stilling til om drapene, gitt slik tiltalte subjektivt oppfattet fakta, kan ha blitt begått i en nødretts- eller nødvergesituasjon.

42-åringen har diagnosen paranoid schizofreni, men i retten fortalte statsadvokat Benedicte Hordnes at mannen er uenig i diagnosen, og at han trenger medisiner.

Ifølge obduksjonsrapportene var det 70 skader til sammen på de to avdøde.

Bare tre dager tidligere hadde mannen blitt skrevet ut etter å ha vært tvangsinnlagt på Sandviken sykehus i Bergen.

Mannen har tilstått å ha knivstukket foreldrene sine, men nektet straffskyld i retten. I avhør har han snakket om barmhjertighetsdrap.

Ekteparet Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) ble funnet drept på Kolltveit på Sotra 27. juni 2019. Deres eldste sønn ble pågrepet på stedet etter å ha forklart at han hadde tatt livet av foreldrene sine.

Flere nyheter: