Menu
En mann i 20-årene døde på sykehus etter å ha blitt stukket med kniv i Skien sentrum lørdag formiddag. Tre menn er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Foto: Geir Norendal / NTB

Mann døde etter knivstikking i Skien – tre menn pågrepet og siktet

Tre menn er pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 20-årene døde etter en knivstikking i Skien sentrum lørdag.

Av NTB | 16.07.2022 21:30:52

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet i sørøst fikk klokken 12.45 melding om at en mann var funnet knivstukket ved Ibsenhuset i Skien sentrum. Mannen ble deretter fraktet til sykehus, hvor han senere døde av skadene.

– Tre menn er nå pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge, opplyser Linda Leland, fungerende leder for etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, i en pressemelding lørdag kveld.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hvorvidt det er en relasjon mellom de siktede og avdøde, en mann i 20-årene. Foranledningen for knivstikkingen er fortsatt ukjent.

Politiet er fortsatt usikker på hvor knivstikkingen fant sted, men jobber ut ifra to mulige åsted.

– Vi har sjekket overvåkingskameraene, og fornærmede kom løpende fra området, faller om og havner i parken. Vi har nå to mulige åsteder, leiligheten og parken, opplyser innsatsleder Sondre Dahl til Telemarksavisa.

– Det virker som om hendelsen er relatert til et bestemt miljø, uten at de vil gå noe nærmere inn på det, sier hun.

Politiet ber samtidig personer med informasjon om hendelsen om å ta kontakt med politiet. Avhør av de siktede vil bli forsøkt gjennomført i løpet av morgendagen, heter det i pressemeldingen.

Politiet understreker at hendelsen ikke har noe å gjøre med en annen voldshendelse i Skien lørdag, hvor en person ble slått i hodet med en hammer og kjørt til sykehus med lettere skader.

– Vi har kriminalteknikere på stedet og vil også foreta rundspørring og avhøre vitner i området for å forsøke å klarlegge hva som har skjedd i forkant, sier Leland.

Til TV 2 sier Leland at hun ikke tror mannen var et tilfeldig offer.

Ingen av de siktede har foreløpig fått oppnevnt forsvarer, og det er derfor uklart hvordan de stiller seg til siktelsene, skriver Dagbladet.

Flere nyheter: