Menu
En mann døde mandag ved Haukeland universitetssjukehus etter å ha fått for høy dose med cellegift. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mann døde etter at han fikk for høy dose med cellegift

En mann i midten av 50-årene døde mandag på Haukeland universitetssjukehus etter å ha fått for høy dose med cellegift, ifølge sykehuset.

Av NTB | 29.06.2020 12:02:51

Medisin og helse: Dosen mannen fikk, var ti ganger høyere enn den han skulle hatt, skriver Haukeland universitetssjukehus i en pressemelding.

Selv om feilen ble oppdaget før han fikk hele dosen, var skadene så alvorlige at livet ikke sto til å redde.

– Dette er en tragisk hendelse for pasient og pårørende som vi beklager på det sterkeste. Våre tanker og medfølelse går til pasientens nærmeste, sier fungerende direktør Terje Nordberg på kreftavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus.

– Det er en konkret rutine som er innført, som vi mener er veldig effektiv for å hindre at noe slikt kan skje på nytt, sier han til Bergens Tidende.

Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken ytterligere så lenge det er en tilsynssak.

– Hele avdelingen bærer preg av at en pasient har blitt påført lidelser og avgått med døden som følge av en feil, sier Nordberg til Bergensavisen.

Han understreker at ansatte blir fulgt opp og ivaretatt, og at det ikke får noen direkte konsekvenser for dem.

– Mitt inntrykk er at det kan ha vært svikt i flere ledd. Det er en forferdelig tragisk hendelse, og vi tenker på de pårørende, sier Sunde til BT.

Sunde vil heller ikke uttale seg ytterligere så lenge det er en tilsynssak.

Dette er det andre dødsfallet på tre år på Haukeland som følge av feilbehandling med cellegift. I 2017 døde en seks år gammel gutt etter å ha fått injisert cellegiften feil sted.

Saken er meldt til Helsetilsynet og politiet. I tillegg er det satt i gang en intern granskning, og det er satt i verk konkrete tiltak for å forhindre at det skjer igjen. Nordberg vil imidlertid ikke si hva de konkrete tiltakene er.

Foretakstillitsvalgt Geir Arne Sunde for Overlegeforeningen i Helse Bergen sier at de i dag har et grovt bilde av hva som har skjedd.

Flere nyheter: