fbpx
Menu
ARKIVBILDE: Privat

Mann (47) antastet flere barn på bussen

En 47 år gammel mann skal ha antastet flere unge jenter på busser i Haugesund i senere tid. Han skal også ha kysset en mindreårig gutt på munnen og løpt etter en politimann med kniv.

Av Egil M Solberg | 05.09.2019 16:43:39

Domstol: Mannen skal flere ganger ha foretatt seksuelle handlinger overfor unge jenter på busser i distriktet, melder Haugesunds avis.

Den siste episoden skjedde på bussen mot Bleikemyr i Haugesund 14. august da mannen, som var beruset, befølte to 12-13 år gamle jenter på låret. Deretter la han hodet i fanget på den ene og begynte å slikke utenpå klærne, skriver avisa.

LES OGSÅ: Krenkende adferd på bussen

Mannen ble stoppet av en voksen passasjer som grep inn. Politiet ble tilkalt, og mannen ble pågrepet på bussen.

Hendelsen skjedde i 18.00-tiden i Austrheimsvegen i nærheten av innkjørselen til butikken på Bleikemyr, melder avisa.

Bortvist og pågrepet

47-åringen er bosatt på Karmøy og ble løslatt med et forbud mot å oppholde seg i sentrum av Haugesund etter hendelsen.

Mandag denne uken brøt han dette forbudet og dermed ble han pågrepet. Det skjedde onsdag. Da ble han også framstilt for tingretten med begjæring om varetektsfengsling, melder avisa.

Nå er mannen fengslet for i uker. Han er siktet for en lang rekke tilfeller av ordensforstyrrelser i beruset tilstand, men også ytterligere tre tilfeller av seksuelt krenkende adferd overfor barn i fjor høst, skriver avisa.

Flere grove tilfeller

For et år siden skal mannen også ha kysset en 15 år gammel gutt på en buss i Karmøyvegen på Karmøy. Mannen hold den gangen gutten igjen og forsøkte å få han med seg hjem.

En måned senere skal mannen ha antastet en 12 år gammel jente på bussen mellom Raglamyr og Skre, og krenket en 14 år gammel jente på en buss i Haugesund.

Truet politimann med kniv

47-åringen kom til landet i 2014 og siden den gang er han dømt tre ganger.

Det mest alvorlige var da han løp etter en politimann med kniv i april 2016, skriver avisa. Han ble da dømt til fengsel i sju måneder.

I mai i fjor fikk mannen nye 60 dager i fengsel for trusler og ordensforstyrrelser, skriver avisa.

Flere nyheter: