Menu
Store politistyrker rykket til Ammerud etter meldingen om knivstikking for snart to år siden. Arkivfoto: Berit Roald / NTB

Mann (35) dømt til forvaring for to drapsforsøk

En 35 år gammel mann er dømt til forvaring i åtte og et halvt år for to drapsforsøk på Ammerud, melder Avisa Oslo.

Av NTB | 11.02.2022 14:50:32

Kriminalitet og rettsvesen: 35-åringen ble tiltalt for drapsforsøk etter å ha knivstukket to menn på Ammerud i Oslo i april 2020. Den ene ble funnet skadd utendørs, og inne i 35-åringens leilighet ble den andre funnet kritisk skadd.

Drapsforsøkene vurderes av retten å være svært brutale. Ifølge dommen var den eneste grunnen til at han ikke gjennomførte drapet på den ene, at samboeren klarte å dra ham unna, skriver avisa.

Mannen som ble mest skadd, ble stukket med en kjøkkenkniv med et knivblad på 22 centimeter. Kniven gikk gjennom brystveggen, inn til lungen og skadet et ribbein. Uten øyeblikkelig medisinsk behandling ville mannen ha dødd, ifølge dommen.

De tre tilhører alle et belastet rusmiljø. Den domfelte mannen er straffet en rekke ganger tidligere, blant annet for våpenbesittelse, trusler og voldsovertredelser.

35-åringen nektet under rettssaken straffskyld og hevdet at han handlet i selvforsvar.

I dommen fra Oslo tingrett er mannen dømt til forvaring i åtte og et halvt år, med en minstetid på fem og et halvt år. I tillegg må han betale oppreisningserstatning på 175.000 kroner til hver av de to fornærmede.

(©NTB)

Flere nyheter: