Menu
Det er mangel på redningshunder flere steder i landet. Norske redningshunder (NRH) frykter at dette kan føre til at liv går tapt i alvorlige redningsaksjoner. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Mangel på redningshunder flere steder i landet

Det blir stadig større behov for redningshunder i Norge, men mange steder i landet sliter Norske redningshunder (NRH) med rekrutteringen.

Av NTB | 21.03.2021 08:53:38

Kriminalitet og rettsvesen: De siste 15 årene har antall oppdrag som NRH har rykket ut til, nesten tredoblet seg, skriver NRK.

Samtidig blir det stadig færre hundeekvipasjer i landet. De siste tre årene har antallet godkjente ekvipasjer gått ned både på Vestlandet, i Nordland og i Troms og Finnmark.

En ekvipasje består av hundefører og redningshund.

– Det er veldig mange som starter i NRH, men det er en liten andel som ender opp som godkjente ekvipasjer, sier hundefører Kristine Hefre Tobro.

NRH har slitt med å arrangere kurs og samlinger siden en ukjent hundesykdom spredte seg for to år siden, og pandemien har gjort ting verre.

Det tar dessuten tre år å bli godkjent hundeekvipasje, og det baseres på frivillighet.

Politiet sier at NRHs rekrutteringsproblem gir grunn til bekymring. Selv frykter NRH at mangelen kan få alvorlige følger i fremtidige leteaksjoner.

– I verste fall kan liv gå tapt, sier Heidi Pedersen i NRH.

(©NTB)

Flere nyheter: