reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim frykter at kommunen går tom for hurtigtester før de får ny forsyning. Foto: Annika Byrde / NTB

Mangel på hurtigtester i flere kommuner

Trondheim kommune kan gå tom for hurtigtester før de får nye forsyninger, og i Tromsø innføres det begrensninger på hvor mange hurtigtester som deles ut.

Av NTB | 25.01.2022 12:22:31

medisin og helse: – Grunnet midlertidig knapphet på hjemmetester på kommunens lagre kan vi kun dele ut maks tre hjemmetester til hver og en som henter gratis hjemmetester i Strandgata 41, opplyser Tromsø kommune i en pressemelding.

De som ønsker hjemmetester utover disse tre, må kjøpe disse selv.

– I løpet av nær framtid venter vi imidlertid ny leveranse av et stort antall hjemmetester som skal kunne etterkomme behovet her i Tromsø. Enn så lenge må vi beklageligvis rasjonere utdelingen, heter det.

Det er god testkapasitet på testsenteret på Sydspissen, opplyses det.

Også i Trondheim begynner de å gå tomme for hurtigtester.

– Det er veldig lite tester i hele regionen vår nå. Noen av nabokommunene våre har allerede gått tomme. Vi er i ferd med å gå tom, sier kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim til Nidaros.

Han mener det må en kraftig økning av leveranser til for å imøtegå de nye reglene. Fra natt til onsdag kan smittekarantenen for husstandsmedlemmer av koronasmittede erstattes med daglig testing i opptil elleve døgn.

– Det er antydet at vi får en del tester på fredag. 200.000 tester. Men det holder ikke lenge i Trondheim hvis alle husstandsmedlemmer skal kunne teste seg hver dag for å gå på jobb, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: