Menu
Fortsatt er det påbudt å bruke munnbind i mange sammenhenger i Norge. Det vil mange at det skal fortsette å være. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mange vil beholde meter og munnbind

En ny meningsmåling viser at over 60 prosent vil beholde nasjonalt påbud om munnbind, mens nesten like mange vil beholde anbefaling om en meters avstand.

Av NTB | 10.02.2022 18:36:46

Politikk: 59,5 prosent vil beholde meteren inntil videre, mens 63,1 prosent vil beholde nasjonalt påbud om munnbind, skriver NRK.

De to koronarestriksjonene er blant de svært få som gjenstår i Norge. Regjeringen tar sikte på flere lettelser før 17. februar, og Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har begge uttalt at det snart vil være hensiktsmessig å oppheve anbefalingen om meter og kravet om munnbind.

– Det er vel noen som tenker at man ikke skal ta seieren på forskudd. Dette viruset har jo gitt oss mange overraskelser på veien gjennom pandemien, sier fagdirektør Frode Forland i FHI.

Undersøkelsen ble tatt opp av Norstat mellom 09.30 og 10.30 torsdag, og det er avgitt 501 svar. NRK presiserer at undersøkelsen derfor ikke nødvendigvis er nasjonalt representativ.

(©NTB)

Flere nyheter: