reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nesten seks av ti i en ny undersøkelse sier de er bekymret eller svært bekymret for sin økonomiske fremtid. Vanligvis yrer det av liv i Bogstadveien i Oslo en lørdag ettermiddag, men denne lørdagen var det langt mellom de handlende. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vanskelig å komme tilbake i jobb

Bare halvparten av dem som nylig er blitt permittert eller oppsagt under koronakrisen, tror de er tilbake i jobb om seks måneder.

Av NTB | 18.04.2020 22:32:24

Arbeidsliv: Det viser en undersøkelse TV 2 har gjennomført. Nesten en av tre spurte oppgir at det er sannsynlig eller svært sannsynlig at de ikke vil kunne betale regningene sine de neste tre månedene.

Fire av ti svarer «vet ikke» på spørsmål om de tror at de tilbake i jobb om seks måneder. 8 prosent svarer «nei», mens 52 prosent svarer «ja». 58,5 prosent oppgir at de er bekymret eller svært bekymret for sin økonomiske fremtid.

12. mars, den dagen regjeringen innførte de omfattende smitteverntiltakene, var det 65.000 arbeidsledige i Norge. På under en måned økte tallet til over 430 000.

Før påske ba TV-kanalen personer som har blitt permittert, oppsagt eller mistet inntekt, om å delta i en spørreundersøkelse. 2.126 har svart på spørsmålene. Svarene i undersøkelsen er innhentet i perioden 8.–16. april 2020.

Utvalget består av personer som oppgir at de har blitt permittert eller oppsagt, samt frilansere, næringsdrivende og andre som oppgir at de har mistet mer enn 50 prosent av inntekten sin som følge av koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: