Menu
Det kan bli mye kø på Gardermoen i sommer ettersom passasjerer som kommer fra utlandet og skal videre innenlands, ikke kan gå direkte til gaten innenlands, men må gjennom passkontroll, bagasjeutlevering, eventuell covid-testing og deretter ny bagasjeinnsjekk og ny sikkerhetskontroll for innenlandsflygingene. Foto: Anette Karlsen / NTB

Mange smittet i kø på Gardermoen

Flyplassene kan se ut til å være et arnested for covid-smitte. Spesielt Gardermoen trekkes frem som et sted mange blir smittet.

Av Egil M Solberg | 29.07.2021 19:53:04

Koronapandemi: Tirsdag fikk et barn i Haugesund påvist koronasmitte. Både barnets far og kommuneoverlegen har en teori om at barnet ble smittet i kø på Gardermoen, melder Haugesunds avis.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er det stadig flere smittede som reiser med fly, buss, båt og tog.

– Helt siden i fjor har jeg hatt en mistanke om en del av smitten oppstår på flyplassene. Både i forbindelse med arbeidsinnvandring og private reiser, sier Jostein Helgeland, kommuneoverlege i Haugesund til avisa.

Siden 10. juli har hele 115 avganger til eller fra Oslo Lufthavn hatt personer om bord som etterpå har fått påvist smitte. 74 av disse har vært fly til og fra utlandet, mens 41 av flygingene har vært innenlands, melder avisa.

Flere nyheter: