fbpx
Menu
En strøm av sårede ankom mandag kveld sykehus i Kabul, etter at en kraftig bilbombe eksploderte øst i den afghanske hovedstaden. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet. Foto: AP / NTB scanpix

Mange såret i angrep i Kabul

Rundt 100 mennesker skal være såret av en bilbombe i Kabul. Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Av NTB | 02.09.2019 21:21:27

Krig og konflikter: Eksplosjonen skjedde nær Green Village, et område øst i Kabul der det bor mange utlendinger og hvor mange organisasjoner har sine kontorer.

Talibans talsmann Zabihullah Mujahid opplyser at en bilbombe først fjernet «hindre» og at flere av deres menn deretter tok seg inn på området for å angripe «den gjenværende fienden».

En talsmann for innenriksdepartementet i Kabul, Nasrat Rahimi, opplyser at bilbomben fikk en bensinstasjon til å eksplodere, men han avviser at Taliban-krigere har tatt seg inn i området.

Lokale journalister, som viser til sikkerhetskilder, melder på Twitter om mellom 80 og 100 sårede, og flere bygninger skal ha fått store skader.

Politi og spesialstyrker har omringet området, der det ifølge ubekreftede meldinger også meldes om sammenstøt med opprørere.

Det har vært 18 større angrep i Kabul hittil i år. Minst 193 mennesker er drept og rundt 900 mennesker er såret i angrepene, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået DPA.

Mandagens angrep kom samtidig med at president Donald Trumps spesialutsending Zalmay Khalilzad er i Kabul, for å diskutere en avtale USA er i ferd med å inngå med Taliban.

(©NTB)

Flere nyheter: