fbpx
Menu
Robotgressklipper. FOTO: Shutterstock / Tryg_Forsikring

Mange robotgressklippere stjålet i sommer

Robotgressklipperne er populære blant hageeiere over hele landet, men i sommer har mange opplevd å få de stjålet.

Av Egil M Solberg | 01.08.2019 10:27:15

Tyverier: De klipper gresset i hagen mens eierne er på jobb eller sover. Dermed er de ofte lette bytter for tyvene.

– I sommer har vi hatt svært mange tilfeller av tyveri med robotgressklippere, eller robotsauer som jeg ynder å kalle de, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

I godværet kan det se ut som tyvene ofte bare har gått rett inn i hagen til folk på dagtid, og tatt gressklipperen mens den holdt på å klippe plenen.

Lett å omsette

De automatiske gressklipperne finnes i mange prisklasser, hvor de dyreste gjerne kan koste opp mot 20.000 kroner.

De fleste kommer med egen basestasjon hvor de kan trille bort og lade seg selv når batteriet nærmer seg tomt.

– De frekkeste tyvene rapper med seg basestasjonen også. Slike tyverier foregår gjerne midt på dagen, når de fleste er på jobb. Det er klart at de dyreste modellene representerer såpass store verdier at vi antar tyvene omsetter disse videre, sier han.

Tatt av lynet

Har man en innboforsikring med tyveridekning er som regel hageredskap dekket når de står på utearealet til din bolig, slik som robotgressklippere gjerne gjør. En slik forsikring gjelder også hvis den skulle bli skadet.

– Vi har også i år hatt tilfeller der det har vært lynnedslag i nærheten av en slik gressklipper. Da kortslutter de gjerne, og ofte blir batteriet så skadet at det ikke er hensiktsmessig å reparere den. Også her vil en innboforsikring kunne dekke skaden, sier Brandeggen.

Har du en robotgressklipper på hytta stiller ting seg annerledes i forhold til tyveri og forsikring. Da må robotgressklipperen stå innelåst dersom ingen er tilstede.

KILDE: Tryg Forsikring

Flere nyheter: