Menu
Flere titalls personer er pågrepet i russiske demonstrasjoner mot Ukraina-krigen i Moskva. Foto: Denis Kaminev / AP / NTB

Mange pågrepet i russiske demonstrasjoner mot Ukraina-krigen

Over 160 personer er pågrepet i demonstrasjoner i mot Ukraina-krigen i over 20 byer i Russland, ifølge organisasjonen OVD-Info.

Av NTB | 24.02.2022 18:16:05

Krig og konflikter: Opprørspoliti på Pusjkin-plassen sentralt i Moskva pågrep flere titalls mennesker, mens rundt 20 ble pågrepet i St. Petersburg, melder nyhetsbyrået AFPs fotografer på stedet.

Russiske myndigheter hadde på forhånd rykket ut og advart sine innbyggere mot å delta i slike demonstrasjoner.

Etterforskningskomiteen, en etat som etterforsker omfattende kriminalitet, advarte russerne om at å delta i ikke-godkjente protester relatert til den «anspente utenrikspolitiske situasjonen», kunne føre til straffeforfølgelse.

Det var en respons på flere meldinger i sosiale medier som tok til orde for å demonstrere mot Vladimir Putins beslutning om å angripe Ukraina.

– En bør være klar over de negative juridiske konsekvensene slike handlinger vil medføre, i form av straffeforfølgelse, het det i en uttalelse fra komiteen.

Det russiske innenriksdepartementet sa på sin side at de vil ta «alle nødvendige grep for å sikre offentlig ro og orden».

Russland har strenge lover for demonstrasjoner og protester, som ofte ender i massepågripelser. The Guardian har snakket med noen av dem som likevel har valgt å demonstrere.

– Jeg er flau over landet mitt. For å være ærlig med deg, er jeg tom for ord. Krig er alltid skummelt. Vi vil ikke ha dette, sier den 30 år gamle læreren Nikita Golubev til avisen.

Flere nyheter: