reklame for Utvik Autoservice
Menu
Butikksjef Anglica Almlöv på Systembolaget i Charlottenberg Shoppingcenter. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Mange nordmenn allerede i gang med svenskehandelen

Morgenen etter at den svenske regionen Värmland ble «grønn», har mange handleglade nordmenn strømmet over grensen til de svenske supermarkedene.

Av NTB | 25.07.2020 11:02:57

Fritid: Like før klokken 10, en drøy time etter åpningstid ved Charlottenbergs Shoppingcenter i Värmland, var køen begynt å danne seg ved både Systembolaget og Maxi Mat.

– Det har vært kø, men det har gått veldig fint. Vi har fått hjelp av vektere og senterets personell for å sørge for at alle kommer trygt inn, sier butikksjef ved Systembolaget i Charlottenberg Angelica Almlöv til NTB.

Hun legger til at de er nøye med å følge helsemyndighetenes regler.

– Jeg tror det kommer til å flyte bra på utover dagen. Vi har fylt på med varer, så det føles godt. Vi er vant til å jobbe og ha mye folk, så vi synes dette er flott.

En av kundene som triller en handlevogn ut av Systembolaget, er Anita Kristoffersen. Hun er veldig positiv til at grensene igjen er åpnet.

– Jeg ble veldig glad da nyheten kom. Vi har jo ikke vært her siden januar. Men jeg trodde egentlig pågangen skulle være enda større, sier hun.

Fra Systembolaget går veien videre til matbutikken, og Kristoffersen er spent på utvalget.

– Vi hørte på radioen at de hadde problemer med å fylle opp kjøttdisken, så vi får se. Kanskje det bare blir noen pølser, ler hun.

(©NTB)

Flere nyheter: