Menu
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) definerer flere Nav-ansatte som samfunnskritisk personell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mange Nav-ansatte defineres nå som samfunnskritisk personell

Regjeringen utvider gruppen av Nav-ansatte som defineres som samfunnskritisk personell for å sikre at Nav er i stand til å utbetale dagpenger og trygder.

Av NTB | 20.03.2020 15:47:12

Medisin og helse: Opprinnelig var det bare noen få definerte nøkkelfunksjoner i Nav som var definert som samfunnskritiske, men denne gruppen omfatter nå også nøkkelpersonell knyttet til ledelsesfunksjoner, personell som ivaretar publikumskontakt og behandler søknader, og IKT-personell hos Nav og innleide konsulenter.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at det store presset som Nav nå opplever, gjør at det må tas grep for å sikre kapasiteten i etaten når mange mennesker i disse dager opplever at de blir permittert, oppsagt eller at de mister inntekten sin som frilanser eller selvstendig næringsdrivende.

– Regjeringen må gjøre det som er nødvendig for å sikre at Nav er i stand til raskt å behandle søknader og utbetale dagpenger og andre ytelser til dem som trenger det, sier Isaksen.

(©NTB)

Flere nyheter: