Menu
En rekke innbyggere i Nordre Follo vil i tiden framover bli bedt om å avlegge ny test ettersom kartleggingsarbeidet i kommunen fortsetter. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB

Mange innbyggere i Nordre Follo vil bli kontaktet for ny test

Nordre Follo fortsetter å kartlegge omfanget av smitteutbruddet. Flere innbyggere kan bli bedt om å ta ny test for å sjekkes for mutantviruset.

Av NTB | 25.01.2021 12:53:47

Medisin og helse: Kommuneoverlegen sier at de tror smitteutbruddet startet allerede i romjulen, og at mange av tilfellene dermed ligger noe tilbake i tid.

– Det vil medføre at en del av innbyggerne vil bli kontaktet for å avlegge ny test selv om de eventuelt nettopp har kommet ut av karantene, sier kommuneoverlege Kerstin Johnsen Myhrvold.

Smittesporingsteamet jobber da med å finne ut hvem som er aktuelle nærkontakter av dem som har fått påvist den engelske mutasjonen. Disse vil da bli kontaktet om kort tid, opplyser kommuneoverlegen.

– Dette er et ledd i kartleggingen. Og jeg vil påpeke at dette kan være folk som kan være ferdig med sin karantene, som har vært friske hele veien og som bare må avlegge en ny test som del av kartleggingen, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: