Menu
Mange benyttet lørdagen til en tur ut på ski. På ettermiddagen var det mange ved parkeringen ved Frognerseteren som skulle hjem fra skituren. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mange fulgte Ruters oppfordring om ikke å reise kollektivt

Lørdag virket det som folk i Oslo fulgte Ruters oppfordring om ikke å reise kollektivt. I motsetning til forrige helg, gikk det greit å holde avstand.

Av NTB | 09.01.2021 16:38:03

Økonomi og næringsliv: Ruter ba før helgen folk i Oslo om ikke å reise kollektiv med mindre det virkelig var helt nødvendig. I finværet lørdag ser det ut til at folk flest har fulgt oppfordringen.

– Foreløpig går det greit å holde avstand, men oppfordringen om ikke å reise kollektivt gjelder fortsatt. Det er en del reisende, men så langt går det greit, sa pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen til NTB ved 12.30-tiden.

Før helgen opplyste Ruter at vektere vil bistå de reisende på T-banen og sentrale holdeplasser der det er risiko mange reisende.

«Hold avstand og bruk munnbind. Dersom dette ikke følges kontaktes politiet og T-banen stoppes», skrev Sporveien på Twitter lørdag formiddag.

Håpet er at man unngår tilstandene man så forrige helg. Da var det trangt om plassen på banen av folk som ville nyte finværet i Oslomarka.

– Vi må alle bidra til at de som må reise, kan gjøre dette på en trygg måte, sa Jenssen.

Han anbefaler folk å legge helgeturen til nærområdet og ikke bruke kollektivtransport hvis det ikke er strengt nødvendig.

Mest trykk er det på T-banens Linje 1 mot Frognerseteren – og Sporveien har gjennom dagen flere ganger henstilt sine reisende om å følge retningslinjene for smittevern.

I en pressemelding torsdag sa selskapets administrerende direktør, Bernt Reitan Jenssen, at det var forståelig at folk har behov for å komme seg ut, men oppfordret sterkt til ikke å benytte kollektivtrafikken til fritidsaktiviteter.

(©NTB)

Flere nyheter: