reklame for smiaa
Menu
Soldater i byen Jolo sør på Filippinene etter at to eksplosjoner rammet byen mandag. Foto: Philippine National Red Cross/AP/NTB scanpix

Mange drept og såret etter bombeangrep sør på Filippinene

En rekke personer er blitt drept i to bombeeksplosjoner i byen Jolo lengst sør på Filippinene. Islamistgruppa Abu Sayyaf mistenkes for å stå bak.

Av NTB | 24.08.2020 09:52:54

Krig og konflikter: I tillegg skal flere titall personer være såret, skriver nyhetsbyrået AFP. Antallet drepte og sårede varierer mellom nyhetsbyråene. Minst fem av de drepte og 16 sårede var soldater, ifølge en militær talsperson.

Sikkerhetsnivået i området var skjerpete grunnet trusler fra Abu Sayyaf, som er alliert med IS. Likevel eksploderte først en bombe som var festet til en parkert motorsykkel, i 12-tiden lokal tid. En time etterpå var det ytterligere en eksplosjon foran en nærliggende bank, men det er uklart hvor stor skade den skal ha gjort ettersom politiet og militæret har sperret av området.

Abu Sayyaf, som er terrorstemplet av både Filippinene og USA, har sitt kjerneområde i Sulu-øyene der Jolo ligger. Gruppa har stått bak noen av de verste terrorangrepene på Filippinene, i tillegg til en rekke bortføringer og halshogginger. En av gruppas ledere, Anduljihad Susukan, overga seg til politiet 14. august.

(©NTB)

Flere nyheter: